Výroční schůze SDH Klepačov.

Zhodnotili jsme uplynulý rok jako velice úspěšný. Neboť jsme se zbavili T805 a přišla nám místo ní repasovaná Avie, podařilo se vybavit většinu členů zásahové jednotky novými zásahovými obleky a dalším potřebným vybavením. Bylo odrobotováno mnhoho hodin a úpravě hasičky a "nového sklepa" na uložení potřebného vybavení. Do nastávajícího roku se budeme snažit dle finančních prostředků upravit si Avii dle svých potřeb, dokoupit další vybavení motorovou pilu a rozbrušovačku, a dále se uvidí.

Oficiální výroční zpráva za rok 2008: 

První akce byla hned 2. ledna kdy jsem čerpali a proplachovali kanály pod dělnickým domem.
 
9.ledna proběhla výroční schůze okrsku v Lažánkách, kde byla zhodnocena činnost okrsku v roce 2007 a naplánovaná činnost na rok 2008. 

Mezi tím jsem pomalu připravovali ples, který proběhl k všeobecné spokojenosti 1.března. 

8.března jsme byli v chatové oblasti v Jedovnicích odstranit strom visící nad chatou. 

26-27. dubna jsme prováděli již tradiční výstavku a ukázaly hasičské techniky na dni otevřených dveří technického muzea v Brně Řečkovicích. 

23.května jsme vyprošťovali pomocí zvedacích polštářů zapadený náklaďák. 

20.června jsme zasahovali při požáru ve sléváren?. 

23.srpna jsme prováděli ukázky na oslavách výroční založení hasičských sborů ve Spešově a v Doubravici kde opět nejvíce Zaujal hlavně děti agregát na lehkou pěnu. 

13.září proběhl praktický výcvik s dýchací technikou v požární štole v Dolní Rožínce, kterého se kromě nás zúčastnili sbory z Újezdu u Boskovic a Lhoty Rapotiny. 

17.září jsme pod Hořicemi vyprošťovali z lesa osobní auto. 

10-12.října tři členové sboru absolvovali ve školícím středisku HZS v Tišnově první části školení na provádění preventivně výchovné činnosti na základních školách. 

28.října jsme se zúčastnili nočního okrskového cvičení ve Spešově kde jsme prováděli vyhledávání a evakuací osob s použitím dýchacích přístrojů. 

17.listopadu jsme naložili naši omladinu a navštívili hasičská muzea v Olšanech u Prostějova a Čechách pod Kosířem. 

21.listopadu se tři členové zúčastnili tradičního setkání hasičských sběratelů v centru hasičského hnutí v Přibyslavi. 

22.hned z Přibyslavi jeli do Tišnova absolvovat druhou část školení preventivně výchovné činnosti na školách. V letošním roce nás čeká podle časových možností návštěva jednotlivých škol, dohoda s jejich vedením a praktická činnost s dětmi ve druhých a šestých třídách. 

25.listopadu proběhlo s kolegy z Adamova vytahování kontejneru ze Svitavy za autobusovým nádražím. 

Poslední akcí roku byl 29.prosince lezecký výcvik na cvičné stěně v Kuřimi. 

Mimo tyto akce probíhalo školení a výcvik jednotky, údržba technicky a materiálu. Vykáceli jsme v parku před školou suché a přestárlé stromy. 

Díky městskému úřadu se podařilo vybavit členy jednotky zásahovými obleky, botami a rukavicemi, a z krajské dotace byla zakoupena DA 12 Avia díky, které jsme konečně mobilní s rozumnými provozními náklady a T 805, která se víc opravovala než se s ní jezdilo jsme mohli vrátit do Lažánek.
autor: starosta sboru