Den otevřených dveří v TM Brno.

22. dubna 2007 mohli v areálu bývalých řečkovických kasáren návštěvníci opět obdivovat techniku z depozitáře Technického muzea. 

Jednalo se zejména o autobusy, trolejbusy, prototypy a příslušenství od dob první republiky po 90. léta 20. století. Ale našli se zde i výjimky jak třeba stále v záloze montážní vůz trolejvého vedení DPMB, nebo vyřazený obojživelník z armády ČR. 

Vzadu na volné ploše se shromáždila hasičská technika. Zde jseme mohli shlédnout Lelekovickou cisternu T 805 ale i v provedení radiovůz, stařičkého ZILa z Útěchova, Soběšickou Pragu RN ale i Vinohradského "erťáka" Š 706 RHTP, proslulého Horcha z Komína i Tatry 111 jeřáb a 148 s plošinou. K vidění byli i nové stroje jako vůz Iveco, nebo repasouvanou T 148. 


Naše SDH se prezentovalo stánkem s dýchací technikou. Jeden z klepačovských hasičů navíc předvedl střední ochranný oblek proti sálavému teplu.

V doprovoném programu jsme mohli shlédnout ukázku požárního útoku, slaňování z žebříku magirus iveco, pak co udělá horký olej a voda a také techniku hašení unikajícího plynu z tlakové lahve.
autor: starosta sboru